Mitt namn är Josephine och jag har varit mycket intresserad av kattbeteende i ca 14 år nu. Jag har haft mer än 10 katter under denna tid, och en sak som jag alltid gör med mina katter är att lära känna dem på djupet.

Jag gör detta genom att placera mig på samma nivå som dem (ja, mina golv är ofta mycket rena) =) och bara observerar dem. Jag älskar att titta på dem; när de äter, sover, vilar, leker och även när de går på toaletten. Sedan jag startade ett Instagramkonto för mina katter och såg vilken brist på rätt information kattägare har om hur man tar hand om sin katt, så har jag använt mig av mina egna erfarenheter och kunskaper för att hjälpa människor i hela världen att bli bättre kattägare.

Jag har studerat vid Oxford College, en ettårig utbildning som heter ”Diploma in feline studies”, gått en utbildning vid COAPE som heter The Feline Mind och gått mindre kurser via Pawpeds bl a. I skrivandets stund är jag inne på min 6:e kurs i ämnet katt och har planer på att fortsätta utbildningen så länge jag utbildar andra 🙂 Kurserna jag går är på engelska för att jag lättare ska kunna kommunicera med folk i hela världen.
Som uppfödare (av Ragdoll och Norsk skogkatt) så lär jag mig så mycket av varje kull jag har, och vill hjälpa dem som kanske hittar en dräktig hemlös katt på gatan med vad som väntar.
På fritiden läser jag mycket om katters genetik, beteende och avel i diverse böcker, tidningar och även via online-forum där jag kan ta del av andras ”problem” och lära av dem. Det har varit ett fantastiskt sätt att lära sig de senaste åren.

Förutom det, är jag också kattfotograf (www.kattfotograf.se) och donerar en hel del av mitt arbete till välgörenhet, för att hjälpa katthem över hela världen.

Tanken bakom denna webbplats:
Som aktiv medlem i kattsamhället, ser jag en hel del förtvivlan från kattägare som är på väg att sätta sin katt på gatan, för att de inte vet varför katten kissar på sängen, eller inte äter, eller bits , etc. Jag vill bidra till att ändra detta genom att ge information om hur katterna beter sig och vill leva. Inte många ägare vet att detta ”problem”-beteende är kattens sätt att tala om att h*n inte är ok.

Hur denna sida skiljer sig ifrån andra.
Jag arbetar inte med katter, jag lever för katter och för deras talan. Varför ska katter lida för att deras ägare inte har kunskapen som behövs för att ta hand om ett husdjur? Varför ska vi straffa katterna, när de inte kan välja sin ägare. Många kanske säger ”den ägare som inte har råd eller kan ta hand om sin katt, inte borde ha en katt”, och det kan vara sant; men hur hjälper det den katten som IDAG sitter i en lägenhet med en ägare som helt enkelt inte vet vad denna ska göra? Har du svar på det, så kanske jag kan ändra mig ang det 😉

Jag erbjuder en online chatt där du kan chatta med mig för att fråga om din katts beteende.
Jag kan dock inte svara på dina medicinska frågor; en veterinär är mer utbildad för att svara och du kan alltid ringa en veterinär för att fråga om detta. Om inte, byt veterinär!
Jag kommer också att ge länkar till organisationer och fonder där du kan ansöka om du behöver hjälp med att betala för en operation eller en veterinär räkning om du inte kan betala den (strikta regler för att ansöka)
Förutom detta kommer jag uppdatera hemsidan med nya artiklar för att lära sig om kattens beteende. Dina frågor kommer att hjälpa mig att förstå vad som behöver åtgärdas och lära sig om.

Allt detta görs av mig på min fritid, som entreprenör är det något jag inte har för mycket av. Men, jag har lagt undan så mycket tid som jag kan för detta eftersom jag äter, sover och fiser katter! 🙂